gravatar

kalau

[12.25am]

assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

kalau tahun lepas,aku pandang..
kalau sem lepas,aku tegur..
kalau bulan lepas,aku kerja bersama..
kalau minggu lepas,aku baik..
kalau jam lepas,aku rapat..
dan minit dan saat lepas...aku terfikir semula..

hurm..bukan aku tak mahu..tapi tidak menjadi satu rasional bagi aku berfikir tentang seseorang yang tak pasti..

bukan aku yang akan mulakan..aku tak mau..

aku akan cuba untuk berhenti..'maafkan saya,saya akan berhenti di sini..tidak terniat untuk menyusahkan dan membazirkan masa dan tenaga awak..saya cuma akan tunggu,KALAU awak nak..saya pon tahu maksud malu'..

takkan ada lagi disturbance dalam solution..disturbance cume merosakkan nilai keputusan..

pasrah...

[12.42am]sekian~

gravatar

S.E.N.G.A.L


selasa 20hb...
tgah ak tman mem present expository writing(english subject y ak amek sem ni), ak ade la terdengar fon vibrate, bajet cm fon ak, tgok2 mmg fon ak...
then, didi(budok msek) y tolong jwab fon.. die ckp, ade dak laki y kol, pelik gak.. sape ye??( sbb ak xsave pon num 2)..pas clas,
ak pon msg la ++sape ni?++ then, die kol blik, ckp y die ni tukang amek gambo tuk dak2 uMP.. ak pon tingat la, y mem penah bg num ak kat dak ni(so, ak la wakil clas k19 tuk sesi fotografi)..

keesokan harinye, 21hb

ak pon infom la kat sume.. suh pegi la kat astaka pada 22hb,
nk amek gamba clas kan.. suh pkai la jaket fakulti ktorg y comel 2..
hihi.. nmpak la segak cket lau sme sume kan...

jaket fakulti la ni...tomey kan...

keesokan harinyer lagi, iaitu arini 22hb...
ak da suh dorg dtg astaka kul 10am.. lwat cket pon ,
ak xkesah sgt (coz ak thu y sume org kecuali y amk expository writng ,
ade cls kul 11)... aku, mem, didi n farah y sampai dulu di astaka.. smbil2 tgu 2,
ktorg sempat gak lak sembng ngn abgadek y tukang amek gambo 2..
then, smpai lak segerombolan gelombang biru( dak2 clas ak, pkai jaket fakulti biru kan sume?? hihi...ktorg pon tgu la lagi( coz, JEJAKE tmapan clas ktorg xdtg lagi kan)..
tgu punye tgu ..lagi tgu... lagi lame tgu.. smpai la dorg beh kurg kul 1041am..amoi2.. lwtnye smpai..xpela, ktorg xkesh pon... nk siap2 g amek gambo,
ak terdengar sore sumbang(dri mulut ad la BDK 2..).. "ish, cepat la, lewat doh ni. ade cls plop"(lebih kurg cmni la) amoi2.. sedap mulut je ea ko...
y ko dtg lambt 2, ingt ktorg ni tunggul ke?? ingt ko 2, YB besar ke?? ingt ko 2,
org penting sgt ke? ak kesah pon ko xde lam gamba 2, ak kn da ckp PUKUL 1000am.. bknnyer kul 1100.. SENGAL.. ko berlagak, ko 2 besar sgt ke...
ape ko bt, ktorg nk ikot je telunjuk ko, y ak handle, ko tanak ikot.. ak ni ingt mber2, lau bleyh, nk ade kenangan ngn sume.. bia ckup 31org lam gamba 2.. ak AJAK... bukannye PAKSE.. SENGAL..
lam ngah duk pose nk amek gamba, ade lagi ak dgr sore sumbang 2, org same lak 2... adoi "bkn penting pon amek gamba ni''.. aku mmg nk halau je die tdi, mmg xthan lah.. bleyh blah ar ko.. menyemak je amek gamba.. ingat lwa sgt la..nsb bek ak ade je pasaan kecian..
mmg ak xleyh nk than la pasaan marah ak, smpai nangeh2... mmg die mnyusahkan idop ak.. ingt perangai da berubah... tp, kejap je ea koberubah, n now, u back to basic... what daa????????????????.................

p/s: ko ingt la, ble ko handle pape, org bleyh bt ape y ko bt kt org 2.. bleyh balas blik.. jgn nk pentingkan diri ko sendiri je.. jgn bajet bgus sgt.. idop ni, lau xdisukai org, xde gunee gak.. sie2 idop... mintak maap kepade y terase.. blah SENGAL

gravatar

jiwa kau akan berharap aku tak tulis niiii...

Mak aku cakap,
Pinggan/gelas sebijik pon tak leh basuh,

Jadi mak aku pesan,
Pinggan, cawan berterabur sana sini tak basuh,
angkat la masuk sink, cuci

Mak aku cakap,
Berbulu mata tengok barang-barang tak kemas,
Jadi mak aku pesan,
Ringan-ringan la tulang tu skit, mata bukak, 
kemas la yang patut

Pastu mak aku pesan lagi,
Janganlah berat punggung sangat nak kemas-mengemas ni, awak kan pompuan

Mak aku cakap lagi,
'Awak ni kenapa laa lurus bendul sangat,pinggan awak je la yang awak basuh, 2 3 bijik lagi orang lain punye pinggan, tergamak tak basuh sekali, tengoookk jee'

-bridge-

aku lak yang nak cakap'
'kau kalau da lurus bendul umpama bendul-bendul di kaki lima yang ter-sepak dek orang. kau tak ke mana2, kaki orang je yang sakit, aku mengucapkan selamat berjaya utk kau hidup macam bendul, mati tak mau, hidup tak segan....poooddaaahh'


p/s-sebab ada manusia kat atas muka planet bumi ni yang perasan die idup sorang-sorang..wehh, tukar ke-warga-planet-an laa..lagi bgus..haa, aku leh tolong reserve 1planet utk kau sorang..marikh xleh r..sbb recent studies found that ade hidupan kat sana...kau tak mampu nak idup ngan hidupan


kan aku dah kate..kau takkan harap aku tulis mende nii

gravatar

kerana kesibukan melanda..

[4.32pm]

Assalamualaikum wbt n selamat petang..

pada suatu hari...jam 5.30 petang..di sebuah kampung kecil..."nenek!nenek!tgk ni apa yang afiq dapat!"jerit seorang kanak-kanak kecil yang baru berumur 6 tahun..hari ni cuaca baik,cerah,angin sepoi-sepoi bahasa..nyamannya..mak jah yang sedang menyapu halaman rumah..terpaku..melihat cucunya membawa sebilah...tap!aik??asal cerah..lah!da subuh..ish3..cmne bleh syok sgt mimpi ni..aku bangun dari katil..

selesai solat subuh,mata masih mengantuk..berniat nak tidur balik..so,aku pon tidur le balik..hihi..19Januari2009..satu hari yang tak dijangka..hari ni pukul 11pg ada kelas Technopreneurship[btol ke ejaan?]..malasnya ke kelas..tapi,aku gagahkan jugak..hari ni apa yang lect nak ajar yeh?adoi..aku tak larat nak bedepan dengan student awam tahun 3..mungkinkah mereka tahu sesuatu?hurm..xpe,berniat untuk belajar..anggap tiada apa yang berlaku..

kuliah tamat tepat pukul 11.55pagi..sekejap..bagus lah,aku boleh pegi makan..wah!laparnya pagi ni..makan bersama aada dan ain..petang ni,aku n aada ada lab..chemical engine lab..lab ganti..gara2 berniat untuk pulang ke kg halaman lebih awal..hihihi..taktik..korang jgn tiru plak!=P..lab tamat pukul 5ptg..

malamnya,cerita cik aada teringin nak makan kangkung dalam nasi goreng kg..hehe..yg ni,aku ikut cik aada pegi makan..hilangkan rasa keinginan..apa salahnya tunaikan keinginan kawan sendiri..kan aada??hihihi...janji dengan roslan,meeting malam ni pukul 10mlm..ohoho..aku terlambat!sorry u guys..gara2 sonok dapat makan..=D..adoih..meetg yang menambah kerja aku..tamat pukul 12tgh malam..aku mendapat tugasan baru!taip surat pinjaman peralatan..'asal la ko bagitau last minit whai incik logistik!..aku terasa sgtla penat hari ni'..6 surat aku siapkan malam tu jgak..pukul 4 pg..aku sedia lelapkan mata..harap tiada yang mengganggu..pukul 6.30pg..suara noya kdengaran..aku terjaga..bangun..

sakitnya kepala..penin!terasa cam di awangan..rasa loya pon ada..kenapa yeh..hurm..aku tdur semula..kepala terasa ringan..cam belon!..pukul 7.50pagi..aku bangun,duduk depan pc..ada mesej dari roslan..reply,dan aku off pc..sory roslan,aku tak larat..

perjalanan hari ni,20 Januari 2009 juga 1 hari yang sangatla penat..kalau boleh,aku nak tdur sepuasnya..tapi apakan daya..mind set lebih kuat dari nafsu sendiri..bagus lah..cepat2 lah kerja ni abes..aku da tak larat da ni..tahan2 sampai selesai..bak kata lect aku,aku akan jadi seorang usahawan berjaya suatu hari nanti wlau dalam apa jua keadaan pon..=)..btul ke?hopefully..dengan ketentuanNya..aku sedang berusaha ke arah itu..

Aziz[bukan nama sebenar]..da beberapa kali aku terserempak dengan die..terserempak!aku tahu die nampak aku..tapi aku??malas melayan perasaan..ketika aku ingin luka diubati..disitu la die,cuba untuk melukakan semula..aku berlagak seperti biasa..seperti aku tidak mengenal apa itu luka..dengan kesibukan sekarang,aku cuba untuk lupakan apa yang boleh..seperti menampal sendiri plaster di tengah belakang..tidak tahu luka dimana..tidak tahu keadaan parahnya luka sendiri..makin aku cuba lari,makin die datang dekat..profesionally,aku boleh terima dia sebagai kawan mungkin..tp,tidak diniatkan,dan bukan aku yang cuba menjauhkan diri..aku cume cuba melupakan..harap dia bahagia selalu..

[6.01pm]time for jogging2..sekian~

gravatar

jiwa meroyan cam separa sawan

jarum menunjukkan jam 6.45pm..aku merasakan sesuatu berlegar-legar di kotak mindaku..seakan ada yang belum selesai lagi untuk hari inii..apakah sebenarnya...???aku merasakan sesuatu yang berasa hijau kat lidahkuuu..ye..memang 2 3 ari ni aku kepingin nak makan salad ngan sos thousand island...hari ni plak...siap terasa-rasa kat dlm mulut lakk...apa nii..apa niii..apa niii???hampir tak betul aku dibuatnya...aku rasa macam sayur..tapi setelah diamatii..tiada sayur-mayur yang terlekat kat celah gigi mahupun gusi..puas ku congak..ku dalami..yahhhh.itu la yang aku cari...kangkung dalam nasi goreng kampung...terus ku terbayangkan nasi goreng kampung digoreng enak bersama-sama cili hijau..rasa pedas-pedas skit...waaahh..sedapnyaaa..time maghrib tu..aku da tak berapa nak normal daaa....aku fikir..kalau aku tak keluar pegi cari nasi goreng kampung malam nii..memang naya aku malam nii..ade lak yang tak leh tido malam niii..aku cuba bertahan..ternyata..aku tidak mampu menahan dugaan ituu..9.20pm..aku memacu cbh6161 ku ke simpang gambang kerna aku hanya membayangkan nasi goreng kampung di situu yang berperisa cili hijau..order nasi goreng kampung..huhuhuuu..sedapnya..malam ni aku tido..mata memang tutup rapat rr..sampai pagi esok...

p/s- betapa kritikalnya penangan kangkung dalam nasi goreng tuu...dari senja tuu sampai jam9..aku tidak mampu melakukan keje2 harian aku ngan tenang ponn..time smayang pon xkhusyuk...senget r kauuu...hahahaaa..sasau habis dek kangkung..

gravatar

jiwa ku girang

rasanya aku pun sudah lama tak tulis apa-apa kat blog nii..bukan bz pon..tapi skang ni sonok sangat facebook-ing..memang banyak sekali perkara yang berlaku..pergolakan dalam diri aku sendiri..harapan mendapat..kekecewaan menunggu..huhuuu..tapi tidak mengapalah..kalau difikirkan sangat..rasanya seperti macam makan dadih basi yang kau xsedar akan ke-basi-an tuu..lagi kau makan lagi kerap la kau ke toilet...hahaha.di sini aku ingin mengucapkan terima kasih kepada mek na si penjual dadih kerana menjual dadihnya yang persis pil surut mustika ratu..ringan perut aku rasanya...kepada sesiapa yang ingin menguruskan badan dan menghilangkan perut yang buncit sila dapatkan dadih mek na...sedappp woo...kih33..

untuk setakat ari ni aku sangat suka layan lagu m nasir-ada..tapi sayangnya..ngah syok2 layan..lagu cam sekerat je...ak sangat suka part nii

Dalam hutan Ada taman
Dan dalam taman Ada puterinya
Dalam baju Ada cinta
Dan dalam cinta Ada segala-galanya
Dalam awan Ada hujan
Dan dalam hujan Ada lautan
Dalam aku Ada dia
Dan dalam dia
Ada kita ada semua

dan dalam dia ada KITA semua....(team kamimana-mem.anis.noya.aada, geng gagak merah-wahid.ain.enol..ada lagi ke budak dlm geng nii, rumet-hafzan, GLC-zack, solah, ahmad, seorang yang palestinesm-azam, daus, pokspupu kesayangan-pokdin, followers blog ni yang ber5 tuu-solella, kak ina, another 3..aku lupa laa, tukang2 komen-twinwarrior,ade lagi tapi ak lupa jugak dan semua yang mengikuti blog nii)..ak sangat menghargai lawatan sambil membaca kauorang kat blog nii..betapa aku ini sangat sayang pada kamu semuaaa...dalam aku ada dia, dan dalam dia ada kita semua....kita semuaaa

gravatar

hah?! KAWEN????

[3.42pm]

sambil minum neslo yang disediakan sendiri,makan kacang[noya paggil kacang tu kacang pas..hohoho..ada unsur political kacang2 skarang yeh=P]..aku termenung depan pc..

knape la hujung2 mggu ni membosankan..da lama kawan2 aku tak post entry kat cni..knape yeh?aku je ke ade mase lapang?hihi..tak dela..dorang smua tengah sbuk..aku pon same sbenarnye..penat!sangat penat..cuma..aku lebih suka menulis berbanding bercakap..

kali ni..aku nak berkongsi tentang..ape yeh?..tentang.....xtau la..korang baca je la apa yang aku sanggup tulis kat cni..penat aku pikir..

2 3 kucing berlari..
mana nak sama si kucing belang..
2 3 boleh ku cari..
mana nak sama si dia sorang..
=P

'si dia'??sape si dia??rahsia la..bahaya kalau korang tau..=P..
beberapa hari yang lepas..aku edit profile facebook..menukar status kepada 'married'..adoyai..tak sangka plak boleh jadi kontroversi..ada yang cakap,"sampai hati,tak ajak pon makan nasi minyak"...

bukan tak mo ajak incik dotdotdot..cuma,belum masanya ag daku nak kawen..ohoho..perkataan kawen tak sepatutnya ada wat masa ni..study tak abes ag laa..bahaya2..tp,untuk status 'married' tu..hihi..ada sebab la aku tukar tu..bukan tak sengaja n bukan disengajakan..yang pasti,ada sebabnya..=)

hurm,tapikan kawan2..bila aku fikir2 balik..kawen tu penting gak..hahha..cume untuk pendirian aku sendiri la..aku tak layak fikir smpai tahap tu lagi..study lagi penting..lebih2 lagi bila si dia cakap.."belum sampai masanya lagi..saya nak jaga diri sendiri pon tak terjaga..nikan pulak nak jaga orang lain"...buat aku senyum sendiri..apa2 pon boleh..asalkan awak bahagia..=)

kebanyakan si single takut dengan komitmen.. ramai gak kawan2 aku ni..bila aku tanya,bila korang nak kawen??aweks pakwes da ade..hampir 80% cakap,tak ready ag laa..ada komitmen ni susah laa..tak puas hidup di zaman muda laa..jodoh tak sampai ag laa..ada jugak yang cakap,'kawen??oh no!!tak ada dalam kamus hidup"..ish3 takkan sampai camtu skali..

tapi apapun,pada pendapat aku sendiri..mungkin status akan merubah cara hidup seseorang..single,coupled,engaged, and married..slowly akan merubah cara hidup..tapi,kalau kita menghargai orang disebelah..komitmen takkan menjadi satu masalah..btul tak?

ni,kalau tanya pendapat mak ayah sendiri..dorang mesti nak komen lebih-lebih..mangsa pertama:kakak..2nd for sure la aku..adoyai,aku study lagi laa..bukan aku taknak..tp,kerana aku seorang perempuan menceritakan segalanya..hihi..mak ayah da letakkan syarat da nak suruh cari calon cmne..aish..susah2..kalo syarat best tak pe gak..syarat yang pelik2 ni yang pening..haha..bak kata orang tua2.."eyh,ko nak kawen ngan anak aku..ko kene kawen ngan aku skali tau.."haha..yang ni aku suka..

hal2 cari calon..ade plak yang sbuk nak bagi pendapat.."ko ni blaja tinggi2..amek kos engineering..cuba cari yang best2 sket..cari engineer ke,doc ke..pilot ke,CEO lagi best.."adoih...yang ni pon kne amek kire jgak ke??ape pndapat korang tentang hal ni yeh??

pemilihan calon..syrat pertama..ensem!hahha...no la..rupa tak la penting sangat..cuma,kalau da ada rupa,ensem n cantik tu..aset,da tambah 1 mata..yang pasti,masing2 bleh letakkan syarat pemilihan sendiri..selagi syarat tu syarat yang elok dan terbaik bagi kedua2 belah pihak..aku?paling penting fizikal la kan..mereka2 yang tampak kemas..sesuai dengan diri sendiri..tak terlebih dressing n terlebih comot..sesuai dengan masa dan tempat..kalau da name pegi jenjalan tepi tasik,dressing ala2 model nak naik pentas tu..aku pon takut nak dekat..hohoo..

apaa yang penting,kerjaasama..uhhuiii..ape yang penting,selagi korang selesa dengan cara korang,teruskan..selagi ianya tak diniatkan untuk merosakkan hidup orang..status n komitmen tak menjadi masalah kalau kita tau untuk menghargai..

p/s:jgan cuba apa yang tak sepatutnya..no promotion allowed here..aku skadar berkongsi..hehe..si dia da ade..cuma menunggu masa yang sesuai..=P

[5.32pm]sekian~

gravatar

SEJENAK

assalamualaikum wbt n salam sejahtera untuk semua...

sekadar membuat pengisian di masa lapang..

"kasarnya bahasa!tak baiknya die nih!",pernah tak anda mendapat teguran seperti ini??

'TIADA KATA SECANTIK BAHASA'

bagaimana nak berbahasa??dengan cara lemah lembut??
ehm..kalau dikatakan hanya dengan cara lemah lembut,sesorang berbahasa..anda salah..

kenapa?cuba anda fikirkan..[baca dengan lemah lembut,sambil senyum.."awak ni bengong lah..jangan buat taik ag boleh..?"]adakah ini namanya berbahasa??

[baca dengan nada kasar,sambil muka sakit hati.."awak ni bijak,cuba jangan buat lagi..kalau buat camni2 kan lebih bagus!!"]mana lebih berbahasa??

lemah lembut mahupun keras nada sesuatu teguran tak menentukan keperibahasaan seseorang..

saya selalu dengar perkataan kasar yang lebih TERUK dari ni..kadang2 terasa saya tak berdaya menegur..bila terkena,terasa diri kecil sangat..kalau nak dibandingkan,oklah..tak elokkan membandingkan orang..saya bercakap di pihak saya sendiri..lagi manis kalau kita bercakap dengan perkataan yang lebih elok didengar..even anda terasa nak mencemuh seseorang..boleh,tapi biarlah kena dengan perkataannya..lebih manis berlembut bukan??cakap dengan perkataan baik..
bukanlah tidak boleh marah..anda BOLEH marah..tapi bukan dengan perkataan kasar,cuba menegur dengan perkataan baik kan lebih baik..orang disekeliling pon tak terasa..maklumat yang nak disampaikan pun lebih mudah bila kena dengan caranya..bahkan anda sendiri pon boleh hidup senang,hati pon tenang sentiasa..kan?

fikirkan..anda takkan rugi pon..adab dan sopan tu kan budaya kita..

kata-kata kesat yang anda luahkan cuma akan membuat orang lain berfikiran tidak baik terhadap diri anda sendiri..siapa yang susah??anda jugak..bukan saya..=)

p/s:maafkan jika terasa..alang2 dah terasa,berubahlah ke yang lebih baik..

sekian wassalam..

gravatar

patah hati

assalamualaikum wbt..selamat petang..

petang yang baik dengan cuaca yang sangat nyaman bagi aku..bersyukur dengan kurniaanNya..

cuma berniat untuk melampirkan dan memberi sedikit kesedaran bagi mereka-mereka yang berfikiran seperti tersebut..jangan salah faham yeh..aku cuma ingin berkongsi..

"org yg patah hati sgt mudah tertarik pada orang yg cube merawat hati nye"

yup..aku akui itu memang betul..ramai yang mudah tertarik pada seseorang yang cuba merawat hati yang sedang luka parah terutamanya apabila seorang itu bergelar perempuan..itu aku tak nafikan..mungkin juga ati aku sedang luka parah..ada lelaki yang cuba merawat..tapi maafkan aku,aku bukan seorang yang mudah tertarik..tolongla jangan salah faham..aku bukan perempuan macam tu..tak semua perempuan sama caranya..

bak kata seorang kawan.."jadi closer fren lebih baik,aku suka".."ye!aku memang cuma ingin jadi closer fren je bg ko..kalau pon ko cube merawat hati aku,aku takkan letakkan ko jadi no 3..ko tetap di tahap no 2..ko nak rawat hati aku bila-bila masa pon aku terima..itu gunanya kawan kan?"..

seorang yang aku anggap di tahap no 3 bukanla seorang kawan..tp seorang teman yang cuma akan berkongsi hidup dengan aku suatu hari nanti..

p/s:jangan di salah ertikan,tiada sesiapa yang meluahkan perasaan..tetapi hanya perbualan biasa yang buat aku terasa..maafkan aku kawan..

sekian~

gravatar

YOU'LL THINK OF ME

aku da lama cari lagu ni..jumpa memang jumpa..tapi tak dapat nak download lak..luckily i found the embed code so i can paste it on this blog..check it out..tp ak sgt suka lagu niii..BY KEITH URBAN

I woke up early this morning around 4am
With the moon shining bright as headlights on the interstate
I pulled the covers over my head and tried to catch some sleep
But thoughts of us kept keeping me awake
Ever since you found yourself in someone else’s arms
I’ve been tryin’ my best to get along
But that’s OK
There’s nothing left to say, but

Take your records, take your freedom
Take your memories I don’t need’em
Take your space and take your reasons
But you’ll think of me
And take your cat and leave my sweater
‘Cause we have nothing left to weather
In fact I’ll feel a whole lot better
But you’ll think of me, you’ll think of me

I went out driving trying to clear my head
I tried to sweep out all the ruins that my emotions left
I guess I’m feeling just a little tired of this
And all the baggage that seems to still exist
It seems the only blessing I have left to my name
Is not knowing what we could have been
What we should have been
So

Take your records, take your freedom
Take your memories I don’t need’em
Take your space and take your reasons
But you’ll think of me
And take your cat and leave my sweater
‘Cause we have nothing left to weather
In fact I’ll feel a whole lot better
But you’ll think of me

Someday I’m gonna run across your mind
Don’t worry, I’ll be fine
I’m gonna be alright
While you’re sleeping with your pride
Wishing I could hold you tight
I’ll be over you
And on with my life

So take your records, take your freedom
Take your memories I don’t need’em
And take your cat and leave my sweater
‘Cause we have nothing left to weather
In fact I’ll feel a whole lot better
But you’ll think of me

So take your records, take your freedom
Take your memories I don’t need’em
Take your space and all your reasons
But you’ll think of me
And take your cat and leave my sweater
‘Cause we got nothing left to weather
In fact I’ll feel a whole lot better
But you’ll think of me, you’ll think of me, yeah

And you’re gonna think of me
Oh someday baby, someday



gravatar

trip to YOUTH '09, PWTC, KL

[11.47am]

jika ditanya pada rembulan..kan dijawab,tanya lah pada matahari..
jika ditanya pada matahari..kan dijawab,tanya lah pada awan..
jika ditanya pada awan..kan dijawab,tanya lah pada hujan..
jika ditanya pada hujan..kan dijawab,tanya lah pada rembulan..
adoiyai..

rembulan,matahari,hujan mahupun awan..semua tahu kami melalui hari-hari bersama yang baik..dorang je tak nak jawab..tak pelah,aku jawab sendiri..=P

Tarikh:10Januari2009
Masa:8am - 9.15pm
Tempat:PWTC,KL..in-d-UMP-bus..Termerloh n Genting Sempah,Pahang..


mem,solah,anis,aada n zakuan..kawan-kawan yang best [PWTC,KL]


mem sedang cuba beranikan diri pegang si ular..hehehe [PWTC,KL]


sebahagian dari sejuta gamba yang ditampal [Youth Designer Festival,PWTC,KL]


mem-d-driver,anis-aada-d-co-drivers..hihi..
tgh try krusi urut incik driver..best sey krusi die..


hihi..mem cakap ape tah..aada ngamuk..warghhh!!..hihi..[Genting Sempah,Pahang]


wif bas UMP paling cun..ngee..mntak tlg pkcik driver amekkan gamba ktorg..dak laki sume tgk yeh,ish korang neyh..malu malu..otw back to UMP [Genting Sempah,Pahang]

di karnival YOUTH'09,PWTC,KL..banyak aktiviti yang kitorang boleh buat..ada beberapa bahagian yang ktorang sempat lawat..Career Attack,Youth Designer Festival,Graffiti,Battle of the Band,Basketball Challenge,Community Gathering Area and Indie Shopping Festival..bahagian Caged Futsal,ktorang tak sempat lawat..masa tak mengizinkan..and lagipun,bagi hard fan indie,korang akan rasa karnival YOUTH'09 tu sangat beri manfaat pada korang..

sesak,sangat ramai orang..kebanyakannya remaja la kan for sure..aku paling suka bahagian Battle of the Band and Graffiti..suka tengok karya-karya baru..but,have to say sorry sebab ktorang tak sempat tangkap gambar untuk dikongsi bersama..kalau ada sesape yang sudi berkongsi gamba yang korang tangkap kat sana,kami alu-alu kan..

tempat perhentian:RNR Temerloh n RNR Genting Sempah,Pahang..ktorang sampai UMP tepat pukul 9.15pm..

p/s:buat noya-sdey gak noya tak dapat bersama..but we know noya got another event..so,tak dapat lah kami paksa..sorry yeh noya..hope next time kita dapat join any trip together..=)

[12.51pm]sekian~

gravatar

buah kegemaran..sedapnye!

semalam,dok boring2 dalam bilik..aku terfikir nak makan buah..adoyai..cam mengidam plak..sambil2 surf internet,aku ke layar pokcik google,menekan 'pisang' di ruang pencarian..tetibe,aku terjumpa sumthing yang menarik perhatian..n aku tau,mesti ramai yang suka bab2 mengenali diri sendiri neyh..tp janganla terlalu percaya keh...di sini,aku nak kongsi sket dengan apa yang aku jumpa semalam..

Dalam satu kajian yg telah dilakukan oleh Dr.Barnett,beliau mendapati wujudnya satu hubungan unik antara manusia dan alam semulajadi.Menurutnya lagi,kita mampu menilai personaliti seseorang menerusi buah kegemaran masing2.Kaedah ini juga dikenali sebagai “Science of Fructology”..
Terdapat 7 kategori buah2an yang mempengaruhi kehidupan manusia..

1-JENIS LIMAU… Contohnya seperti oren,lemon,limau nipis dan limau bali.
Kamu cenderung kpd warna2 cerah dan gemarkan sesuatu yg mencabar.Rakan2 kamu pula gemar merujuk sesuatu perkara mahupun masalah kpd kamu.Ini krn kamu sendiri mempunyai kemampuan dan kebolehan yg unik sehingga rakan2 kamu yakin dgn nasihat dan pandangan kamu itu.
Orang luar sukar utk menilai dan mengenal diri kamu yg sebenarnya.Mungkin mereka boleh mengenali kamu dgn lebih rapat,namun ianya memakan masa yg agak lama.Kadangkala kamu hanya memperuntukan masa yg singkat utk bersendiri.Kamu gemar berehat dan bersendiri hanya utk tempoh seketika.Rakan kamu akan berasa senang dan tenang bila meluangkan masa dgn kamu.Kamu tergolong antara individu yg gemar bergembira dan menggunakan waktu yg terluang itu dgn sebaik mungkin melakukan perkara2
yg menyeronokkan kamu…

2-BUAH-BUAHAN TROPIKA
Contohnya seperti pisang,betik,jambu,kiwi dan nenas.
Kamu sukakan pengalaman2 yg baru.Kamu gemar mencuba pelbagai jenis buah2an dengan pelbagai perisa sebanyak dan sekerap yg boleh.Orang di sekeliling kamu selalu menghadapi masalah dengan kamu krn cara hidup kamu yg terlalu aktif.Kamu tidak sukakan sesuatu yg melibatkan kesakitan pada emosi kamu.Kebiasaannya pasangan kamu terdiri dari individu yg tenang berbanding kamu dan semestinya si dia menerima kamu seadanya.Kamu gemar meluangkan masa dengan individu yg sememangnya akrab dengan kamu.Teman2 beranggapan diri kamu seorg yg mudah di dekati dan gemar berseronok.
Hakikatnya kamu ada pendirian yg tersendiri.Kamu tidak suka menunjukkan perasaan sedih pada org sekeliling.Simbol kamu itu melambangkan kamu seorg yg suka mengambil
berat dan gemar berseronok…

3-JENIS BUAH LADANG
Contohnya seperti epal dan pear.
Kata kunci disini ialah kekuatan.Kamu bukan sahaja kuat pada diri sendiri tetapi kamu juga mampu menjadi tunjang kekuatan oleh individu yg berada di sekeliling kamu.Ini kerana kamu bijak membebaskan diri kamu dari tekanan hidup dan kamu sendiri tidak mudah mengalah.Sikap pentingkan diri sendiri tidak terkandung dalam keperibadian diri kamu.
Kamu juga lebih cenderung berdiri atas kaki sendiri.Kamu tidak bergantung harapan kpd individu lain utk hidup.Ramai yg beranggapan kamu adalah seorg yg berpengetahuan luas dan itulah hakikatnya.Kamu gemar mencari ilmu dan berusaha melakukan sesuatu yg terbaik dalam kehidupan kamu berdasarkan pengetahuan yg kamu miliki itu.Kejayaan pasti menyebelahi
kamu dlm setiap perkara yg kamu lakukan…

4-JENIS TEMBIKAI
Contohnya seperti tembikai dan tembikai susu.
Seseorg yg murah hati dan gemar menghulurkan bantuan bagi yg memerlukan.Bagi diri kamu,wujudnya kepuasan apabila kamu berjaya membantu org lain.
Kamu berhati2 dalam memilih tumbuh2an yg ingin di tanam di sekitar tempat tinggal kamu.Kamu memiliki ramai teman rapat,ini krn kamu memiliki keperibadian yg romantic.Kamu berusaha gigih bagi mengatasi kegagalan dan kekecewaan dlm hidup.Kamu melambangkan diri kamu sebagai individu
yg berhati2…

5-BUAH-BUAHAN JENIS CERI
Contohnya seperti blackberi,blueberi,strawberi,raspberi,cranberi,anggur dan tomato.
Kamu gemarkan party dan keseronokkan.Kamu suka menggembirakan org lain.Kamu juga mudah dapat teman baru kerana kamu adalah seorg yg peramah.Kamu akan berusaha melakukan apa sahaja utk menjadikan sesiapa sahaja sbgai teman biarpun dengan cara yg amat pelik.Kamu bercitarasa unik.Hinggakan makanan yg menjadi pilihan kamu juga adalah terdiri daripada makanan2 yg berperasa lain dari yg lain.
Personaliti kamu sukar dinilai kerana wujudnya kepelbagaian personaliti dalam diri kamu sendiri.Walau bagaimanapun ,keseluruhan personality kamu itu saling berkait rapat dan sekali gus menonjolkan diri kamu yg unik dan memiliki keistimewaan yg
tersendiri.Simbol kamu melambangkan kamu seorg yg berpersonaliti…

6-JENIS KEKACANG
Contohnya seperti walnut,hazel,gajus dan lain-lain.
Kamu ini “moody” lah!!Kadangkala mood kamu berubah2 tanpa sebarang sebab.Ketegasan adalah lambang keperibadian diri kamu.Sekiranya kamu yakin kamu berpihak di pihak yg benar,kamu pasti berdegil dengan pendirian kamu itu.Orang yg berada di sekeliling kamu juga akan sentiasa bersikap lebih berhati2 kerana kedegilan kamu itu.Dalam percintaan kamu adalah individu yg setia.Kamu sanggup mengenepikan teman2 kamu hanya kerana ingin meluangkan masa bersama kekasih hati kamu.
Untuk mengenali kamu,individu itu perlu memperuntukkan waktu yg agak lama bagi memahami dan mengenali kamu dgn lebih dekat.W/bagaimanapun kesabaran dan kesungguhan individu itu pasti akan berhasil juga akhirnya.Simbol kamu ini membuktikan kamu adalah seorg yg berpendirian...

7-BUAH-BUAHAN JENIS LABU
Contohnya kundur.
Kamu berpandangan jauh.Bagi diri kamu,wujudnya pelbagai perkara yg berlaku di dunia ini dan segala2nya melebihi dari apa yg mampu manusia lihat.Kamu adalah individu yg sering berperasaan curiga.Individu di sekeliling kamu seakan terkejut dengan pengetahuan yg kamu miliki.Boleh dikatakan setiap persoalan yg kamu mampu huraikan akan menjadi satu kejutan terhadap teman2 sekeliling kamu.Teman2 kamu akan bergantung pada kamu dan sikap ambil berat kamu itu pasti di hargai.Tekanan kerja yg kamu alami akan mendukacitakan kamu,tetapi lama kelamaan semangat kamu akan kembali pulih malah kamu lebih bersedia dlm menangani cabaran2 mendatang.Kamu cenderung pada warna2 yg pelbagai.Kamu melambangkan diri kamu seorg yg bersopan santun dan memiliki hati yg
lembut…

p/s:aku paling ske buah pisang..setiap kali pegi kedai or psr malam kat gambang neyh,mesti noya tanye,"anis,pisang??xmo beli ke??"hihi..family aku lagi best..nampak pisang tepi jalan pon dorang bleh tanye..setiap kali aku balik rumah,mesti ada pisang menanti...=P

so,korang punya plak cane??ada betul???

gravatar

RINDU

yup...
satu perkataan...
rindu...
aku rindu padanye...
rindu pada butir bicara die...
rindu pada rengekan manja die...
rindu pada update die...
rindu pada ucapan sayang die...

*sigh*

gravatar

jiwa ku yang senang ati dan cam menyampah


salam sume...rasanya seperti da lama aku tak tulis apa2 kat blog nii..ermmm...da 2 minggu kelas stat..da blaja skit..ak berharap sangat2 dan meminta pertolongan dari-Nya supaya ak istiqamah dlm stdy aku dan rutin harian aku...aaamiiinnn.dengan subjek2 yg ak da dimomokkan mmg susah..mampukah aku..? sigh..kita ketepikan hal study niii...apa ak nak share eh...utk 2mggu nii...err..err...err...ak usha enset baru lakk..semenjak my adorable k850i da dimiliki org terdekat..korang mesti pk..apa masalahnya..angkat je la kalo same pon..ape org kesah...nope..because i care..ak sukakan kepelbagaian..variasi..here is my new love..SE C902

cun kan?? hek eleh...brg kau suke..sume cun...yeee mmg cun..lg cun kalo kau ada duit kau agkt trus..kau rasa sendiri..hehehe..kehendak dan keperluan sekarang nii..pape hal mmg berbalik kpd soal duit jugak..ada wang semuanya bisa diatur..ngak ada wang..kau berangan saje la..mcm ak..huhuhu..tgk la pe yg ak nak buat ngan 5MP camera kat C902 nii..hau33.

alhamdulillah..aku berada dalam mood yg sgt baik...ak sgt suke ngan mggu nii...mggu ni duk bergelak je laa..ape yang kelakar sgt tuu..??entah kekadang ak pon xpasti...for what reason..tapi kawan-kawan..korang mmg bes laa...mmg senang ati sangat3..tp ak tau nk gelak-gelak pon skang laa...nanti bile assignment da bersepah-sepah..xde sape nak layan loyar2 buruk nii..ak sayang korang sume...weee..(malu sayeee)

setel part yg ak senang ati..now i'm going to start the part that make me sick la jugak...(tunku maheran, anis n noya must be questioning...'make me sick ke??') i think i shud write this..pesen ak nii..ak kurg gemar skit lelaki yg mempunyai byk kwn perempuan, suke berkawan ngan perempuan..kalau by coincidence ak ter'kawan' lak ngan lelaki yang byk kwn perempuan nii...addooiii..nasib bdn ter'kwn' lak ngan spesies gnii..TIDAKKKKK...maka sukacita la aku mengundurkan diri dari memeriahkan lagi page2 facebook, frenster..etc3..yang mmg sudah penuh dgn komen2, testi, salam2 perkenalan dr cewek yg dari ntah mn2 ntah..aku tau korang mesti pk..lantak die la nk kawan ngan sume pompuan yg ade ats muke bumi niii..kau kesah sgt asal.??die bf kau kee...ha'ah..die bf ak knape..??mmg ptut la kann..kih33..xde laa..ak ade la jugak 2 3 org mmbr laki yg spesies camtuu..mmpunyai kenalan wanita yang agk ramai..by the time, ak nk drop komen ke pape setelah lame xtny kabar..if i found out the page is only full with comments from hot babes, hot chicks..alrite..tgk je la page tuu..ak xkan drop pape..dtg balik len kali...pelik ak ni kan..ak ni xnak jd among hot chicks, hot babes yg drop komen kat situ..ak lg suke drop komen time 1-1 page tu nyaman skit dari komen pompuan2 nii..kalo mmbr ak tu laki laa..kalo yg pompuan..time 1page ngah penuh ngan komen kwn2 laki die, lg ak gatal nk drop pape...tny soklan bodoh pon xpe...mn tau kan....hau99..kau memang sengal, memang gedik..gurau je..aku tahu kau tak setuju bahkan tidak suka dengan cara aku ini..setiap orang punya ruang dan personaliti masing-masing..tapi tidakkah kau tahu manusia juga diciptakan berbeza-beza..rasa dan pemikiran juga berbeza...seperti mana aku tidak suka atau dalam erti kata mudah menyampah dengan lelaki yang mempunyai banyak kawan perempuan seperti itu jugalah kau akan cop aku poyo sebab mendiskriminasikan lelaki yang punya banyak kenalan perempuan..aku tak kesah untuk label poyo tu..tapi kalau dah aku berkawan dengan mereka yang banyak kawan perempuan nii...hmm..ak nak buat mcm mn..kawan je laa..kureng skit la kot...berkawan biar 1000...

ak rs cam nak je humban 'kawan' aku yg sorg nii macam si ultraman ni buat kat monster nii..hahaha


gravatar

power rangers??

[12.29am-start-]

aku bersyukur sangat..aku tau,tanpa keluarga disini..
aku still ada kawan-kawan cam korang(aada,noya n mem)..yang sntiasa disisi..hihi..
ayat tak tahan..tp,aku ikhlas..
yg sntiasa sokong,tegur n bagi nasihat kat aku..
trima kasih ye kawan-kawan..cayang korang sokmo lah..

tgh chattg dgn dia.. =p

xde kene mngena pon tjuk ngan ape aku cte..hihi..
[12.59am-finish-]

gravatar

bersabar lah...

assalamualaikum wbt dan selamat pagi...

entry aku kali ini lebih kepada maklum balas terhadap 2 entry anis yang terdahulu....pendek kate entry nie khas aku tujukan kat anis (dan diri aku juga) mungkin...

anis sayang,

masih xdpt nak lupakan die eyh?sabar la anis...semua ni amek mase...mem tau kekadang tue kite mcm teringat kenangan lama...sedih kan?...rase mcm sakit hati, marah, tertanya2 kenapa semua ni terjadi...and kekadang tu rase cam nak nangis je....

nangis la anis kalau itu yang boleh menyusutkan badai di hati anis...bak kate kak ina, kawan2 hanya tempat mendengar luahan rase kite...mereka xrase ape yang kite rase...and mungkin kekadang mudah bagi diowang untuk berkata-kata..it's easier said than done...berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul...you can cry a river if you want to....

menangis la,anis...mem faham perasaan anis...even sampai sekarang pun, kekadang malam2 sebelum tido, bile teringat, gugur jua air mata nie...sedih, sunyi dan pilu je menyelubungi diri mem sepanjang mem disini...sedih bile teringat lelaki yang suatu masa dulu seorang yang sgt manja dengan kite tetibe jadi seorang yang terlalu asing dlm hidup nie...dulu malam2 nak tido, ade org wish...bangun tido, ade org yang kite rase nak kol...dengar suare die pagi2...manje2 dan bagai2 lagi....tapi sekarang???hp xcharge 4 hari pun xpe...even kalau tinggal hp pun xde makna nye...semalam mem nak kontek en azazi, tapi rupa2nya kdt dah expired....hmmmm....

perit eyh,anis?sabar k sayang...you are not alone in this situation...mem ade kan?...noya and aada pun ada...kitowang syg lagi kat anis...and ramey lagi syg kat anis...nak xnak kite terpakse terime keadaan nie...ape pilihan yang kite ada?...

bak kate anis, kerana aku hanya seorang perempuan...sebab kite pompuan lah, kite xde hak nak merayu pada mereka...(mungkin ada.tapi mem percaya kite dua bukan jenis macam tu kan?)
sebab kite perempuan jugak lah, keputusan semua di tangan mereka...mem xnafikan hak diowang...kalau itu yang die nak, relakan je la anis.walaupun kite xnak...mem faham ape yang anis rase....bukannya kite xmerelakan, tapi kite mengharapkan satu penjelasan kenapa ini terjadi...kalau dah tahu xmampu nak hadapi semua ini, kenapa menyatakan hasrat hati....

sebulan di rumah, walaupun kite terase sedih dan sunyi...tapi x sesedih dan sesunyi di sini kan?at least, kat umah ada family kite...kekadang boleh jugak buat kite terase seperti kite masih ada yang tersayang...tapi bile disini?...keadaan yang pada mulanye mem ingat mem boleh hadapi, rupa2 nya berat untuk diharungi....reaksi emosi jangan dituruti kerana implikasinya tidak seperti yang diiminiginasi...sabar eyh anis, lagi seminggu kite balik k...tapi kite sama2 janji, lepas naik cuti Chinese New Year tu kite akan mulakan hidup kite yang baru, boleh?...fokus pada study kite, komitmen kite pada persatuan atau ape2 aktiviti yang kite join...insya-Allah kite akan lalui semua ini sama2 k...you are not alone, my dear...and you will never walk alone...(tag line liverpool.hihi...)

mungkin xpatut bagi mem untuk ajar anis mcm nie...tapi salah satu cara untuk membuat kite lupakan dia adalah dengan memikirkan seberapa banyak faktor yang menjadi jurang untuk kite bersama dia....list it down...and anis akan rase lega bile fikir mcm tu...(walaupun hanya untuk menyedapkan hati kite sendiri je)...kalau mem, mem fikirkan yang die tgh berbahagia dengan gf die, mem kat sini pulak nak menangis meratap die...bodoh kan?so xpayah pk pasal die lagi...kalau ini yang diowang nak, kite relakan je...kalau diowang rase ini yang boleh membahagiakan hari diowang(walaupun terpakse mengecewakan orang lain), lepaskan lah...tapi itu la, kekadang kite teringat...and kite tahu kite tengah menipu diri sendiri...tapi sabar la...sama2 kite berdoa, mohon Allah permudahkan urusan kite...aminn...

and kekadang bile teringat lagu2 yang pernah diowang bagi kat kite, buat kite teringat kat diowang kan?(kebetulan lagu2 kite banyak persamaan kan?lelaki ni semua same je kot...typical...)huhu...

Kekecewaan mengajar kite erti kehidupan. Teruskan perjuangan kite walaupun terpaksa menghadapi rintangan demi rintangan dalam hidup ni...Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yang kekadang boleh menjahanamkan diri sendiri. Perkara utama yang perlu kite fikirkan adalah menerima/membuat sesuatu berlandaskan kenyataan...

sama-sam kite hadapi semua ni k,anis...sabar sayangku...(hug)

Hati yang terluka umpama besi yang bengkok...
Walau diketuk tidak akan kembali pada bentuk yang asal...

it takes a minute to have a crush on someone,
an hour to like someone,
and a day to love someone,
but it takes a lifetime to forget someone...

gravatar

macam-macam..

[11.51 pm -mula-]

aku seronok dengan kawan2 hari ni..kol 9pm td aku,noya turun ke cafe..ade meeting dengan roslan,pengarah program..di cafe,ramai gler orang..yang tengah berbincang nye,berbual,dating lagi la ramai..aada smpai lewat..9.30pm,aku ingatkan kami akan habis meeting,so aku miscall marhan..memang kami berjanji utk berjumpe kol 9.30pm..mhan sampai d cafe kol 9.35pm.."cepat plak dia smpai..meeting xabes lagi ni..kesian dia kena tunggu"..roslan terus bercakap..kami dengar,tapi bukan urusan aku,aku men sampuk je kadang2..9.45pm lebih kurang,meeting tamat..naseb baik skejap je..then,mhan amek tempat roslan..depan noya,aku dok kat sebelah noya..

suddenly,aku nmpak dia..di cafe..aku cuma mampu senyum sendiri..dia tak prasan aku kot..tak pe,aku tak kesah..aku tak nafikan,kat cafe tadi memang sangat ramai orang..tp,tak sangka plak aku dapat jmpe die..aku tak abaikan kawan2 disebelah dan di depan aku..aku nampak,die sedang berbual di phone.."oOps,jaga mata ok anis!"..pandang kawan didepan..jangan pandang orang lain..aku hulurkan bungkusan ke tangan marhan..tanda maaf,aku lupakan tarikh lahir kawan baik aku sendiri..maap yeh marhan..terima la seadanya..kami berbual sekejap..nampak dia berjalan keluar dari cafe..seems like he's going back home..dia jalan sambil tunduk..macam malu2..yup,meeting da abes..mem dtang ke tempat kami..mem mengusik,"dia da malu2 da anis..fakhrul pon nak kenal sape"..aku gelak..tp,huh?adoyai..mem..jangan cucuk sarang tebuan..anis takut jadi hal lain..

pkul 11pm,aku,mem n noya naik ke bilik..aku cek d layar skype,mana la tau kot2 ade mesej penting untuk aku..ada..azam bertanya tentang kelas,nik bertanya tentang makan,dan tetiba,aku dapat mesej dari mem.."anis,tengok shoutout dia"..aku gelak..

-'aku mengisytiharkan bahawa aku tidak ada apa2 hubungan dengan mana2 wanita di UMP..boikot mem'-

aku anggap tu niat dia..yup,aku tak terasa langsung dengan apa yang dia tulis..aku tau perangai dia..pemalu,tp sensitif..cepat melatah dengan kerenah kawan2..tp,tak perlu la sampai nk boikot mem..hihi..anis tetap sokong mem..=P

aku mesej dia..berbual sekejap..juz untuk menegur..dan aku akhiri dengan ucapan selamat malam..seperti biasa..

aku tekan buang view untuk view offline friends di layar skype..mencari sesuatu..

Ya Tuhan..aku terkejut sangat..aku di remove dan di block dari list friends Aziz(bukan nama sebenar) yang dahulunya teman..kini,seperti tidak mengenali satu sama lain..tula lelaki,cuma pandai berkata-kata..terfikir.."tak payah remove or block pon tak pe..aku tak kan tegur kau pon,tak yah risau..kau wat camtu,nampak sangat yang kau tu penakut..asal?sebab da wat salah?kelakar la kau ni"..hurm,lupakan je la anis!..gram plak aku rasa bila dia wat cmtu..aku terasa tak dihargai langsung..kewujudan aku seperti tiada makna..btul ke?"kau nak aku tak wujud ke?banyak la kerenah kau..kalau kau ni orang baik2(ayat yang selalu kau ulang setiap kali jumpa),kau tunjukkanla..buktikan..huh!dah,tak perlu..kau takkan dapat buktikan apa2..sia2 je..aku da tau kau siapa"

logoff akaun skype..geram,sebal!hish..cam nak patah-patahkan je pensil kat depan mata..tahan,tahan..aku lagi sayang pensil dari kau..

hurm,udah le..penat plak..aku nk teruskan kerja m'edit proposal..
esok:aku ada klas pkul 8am..kena ke bhgn pengurusn harta lps klas..print proposal n hantar ke bhgn atasan..n teruskan dengan klas smpai pkul 1tghr..bercdg:petangnya,nak mulakan wat assgnment..tinggal 3 mggu lagi tempoh untuk siapkan..

tdo lewat lagi..tak apalah..aku lebih selesa menyibukkan diri..

[1.17 am -tamat-]