gravatar

ARCHIVING MASSIVE 2010!


Akhirnya, berakhir jugak tahun ini tahun 2010. Berbeza dengan tahun lepas yang mana tahun ini NYE kat rumah. On 31Dec 2009, Im out with my colleague watching AVATAR. hehehe..what a nice memory to remember back then. Remember that I'd post this MEGA POST OF 2009, kinda compilation of the whole 2009. I guess for this post Im going to do the same. All I can say about 2010, blast, awesome, enjoice!! A great year for me yet going to be something memorable. And of course, ada part yang baik dan yang buruk jugak. We people wont be so perfect to not committing a single sin, there's always something that we should learn between yg baik dan yg buruk. As the lessons learnt, a small change may result in a good return. And yes, a change may require a sacrifice, but this is life, it somehow being cruel to you so that u learn from it for you to become a better person indeed. Life always offer you something great, you know. So earthlings, keep your positive vibes!! :DD

Detonating 2010, 3..2..1..!
and all hail, 2011..


Untuk post ni, since calendar planner 2010 tu tak bawak balik n yg 2011 pon tak de lagi yg murah-murah hati nak bg percuma, menggodek lah aku folder gambar since I put the date to each of the folder. Sorting out the year,

JANUARI

Hermm, bulan ni DULL. Nothing interesting and just a normal routine.



g basuh kete dengan lagi 2 tukang tulis blog ni, si noya ngan puan tunku

mem-boling dengan pompuan-pompuan


FEBRUARI

Bulan 2 pon aku ingat takde apa-apa sangat.

MAC

Here we are. Bulan 3 ni bes. Siyes bes. Siyes bes yg macam AHAHAHAHAHAA! Kenapa? See below.

Ini sangat giler kentang bertolak pada jam 4am +-, dan sesat di Putrajaya sampai berpusing-pusing dan cari Presintbrapeakutakingat. Kemudian window shopping di Alamanda yg polos dan tak thrill, feeling serupa bila jalan-jalan dekat MesraMall.

HOT AIR BALLON in Putrajaya,

with my pumpkin, Nabila Syazreen,

siap lake cruising, jumpa plak dengan mamat ni, pegi jugak rupenye,

dan makan ini, tak sure sape punye meal yang ni, aku kot. :)

Tak silap aku time ni jugak busy dengan karnival masuk U, sedang elok esoknya Ahad ade test engineering grafik. Tapi, ok lah. keh4. 2011 kalau ade nak pegi lagi. JOM!! n nak pegi PESTA BUKU jugak!

APRIL

April is a month of presentation. Present je kejenye bulan ni. Busy kot....kot lah.

Engineering graphic punye presentation



Presentation PME



Ain adalah sanitizeroholic, Dettol n Protex tu die punye, Lifebuoy is mine, tapi mane dah peginye aku punye.

Test engineering graphic...lagi.

MEI

Bungkus barang sume pulang ke kampung halaman.


JUN-JULAI

Kita semua keluar berlatihan-industri. I'm posted at MTBE/PP (M) in Gebeng, Kuantan. Hari ni baru teringat kenapa aku tak tangkap gmbar dgn sv aku, Encik Ikmal Hisham Maharon, bapak tak friendly aku. Dengar cite sv aku ni da naik pangkat, post die aku tak sure plak, to Mr Ikmal, congratulation!

meet babe, Nina Karena (reminiscing lagu dolu-dolu, Mega - Nina Karena)..hehehe, her name is Noor Amanina, one of the intern dari UTP. dengan die lah aku kulu-kilir dalam department tu, tapi sv die bg jaket kuning tu, sv ak tak bagi.

En Rozaiman, dari department Nina, budak-budak department diorang memang bes compare to department aku. hehehe.

Presenting the assignment in front of the engineers

Yang baju kuning itu, sv aku, Encik Ikmal Hisham Maharon, though ramai yg tak brape gemar approach die, aku ok je n aku salute ah die. Pasal stail pk same kot. Baju merah tu Zaid intern dr UIA.

Dan sepanjang aku kat MTBE ni aku ngan intern lain di-assign task for preparation of PTMP (Process Technical Manager Panel) Meeting yg involve manager2 OPU east coast region. I remember that Nina and I had to stay back to settle the document for the meeting. Kat pukul 10pm baru bertolak balik. Selesai meeting tu, para hadirin memberi pujian 'this is the best PTMP meeting ever held', hohoho. Sebagai balasannya, Encik Ikmal blanje lah kitorg budak-budak intern lunch kat Swiss-Garden. Manager department tak putus-putus thanked us.

Sv aku bawak sekali his wife, Kak Anis (berkurung biru). Berbaju putih tu secretary kat dept aku, Kak Ros.

Lagi sorang intern, Hajar dr UTM

Picnic bersama skeletal Syafiq (Scomi-Oil) dan Noya (Perwaja) jugak di Pantai Kemasik. Syafiq (satu batch panggil die rebond) was my classmate, duduk belakang aku je, n aku suke kacau die tido *die kuat tido* dan muke masam je all the time. Oh mood swing! Tapi skang jd playboya tersohor seantero UTP. Oh my..oh my!

OGOS

Selesai latihan industri, kembali ke alam pembelajaran bulan 7 hari tu, stepping into the new semester, 2010/11 session. Quite a loaded semester actually though the credit hours remain 10. The FYP project met Plant Design, kinda disaster for me...as well as others too perhaps.

Ini kelas UNIT OP2 pada 3hb 8 yang mana budak-budak ni datang lambat blake. Kene plak dengan angin lecturer, hah disuruhnya beratur kat belakang ramai-ramai (yang lambat).

Yang terdatang awal hari ini, kau orang memang selamat pastu pusing belakang ngekek2. Dah lame takde denda-denda kena berdiri pastu nyanyi-nyanyi lagu ke. keh5

Bulan ni jugak bermula bulan Ramadhan. Annual activity of my class bila bulan-bulan pose ni, berbuka sama-sama 1 kelas. Tahun ni bes, sebab dapat penglibatan dari semua lah, alhamdulillah, though ada yang da tukar kelas lain, but we still welcome them to join us. And to Nabila Syazreen who was with us at the beginning when we was in 1st year and now she back with us again during the 4th year and luckily was able to join us though dgn masalah peribadi membelenggu kepala. Thank you pumpkin for made it with us.

Bukak pose kat stadium. Typically, people would choose bazar dekat masjid sana but for this year, nak buat kelainan skit, tiap-tiap tahun kat sana, buhsan.

Lepas Maghrib, baru gerak ke restoran steam-bot area Hotel Seri Malaysia sana.

Kojek dan Don, 2 sejoli

Sebahagian spare parts.

Oh baru ingat nama tempat makan tu, Sri Affa Steambot

Nah, sume sumbat mulut kau!

Cikgu ngan Zul pon ade.


Lagipon, ini sudah untuk terakhir kali bukak pose ramai-ramai macam gini. Oh I'm gonna miss this.

Sudah makan, ronggeng lagi. AHAHAHAAA.

lucky strike!


through a hole.

yep3, sorang tu future-to-be ahli SNSD, da sibuk berlatih skang, yang lagi sorang, very a drama queen u..auuww~


lepas main-main boling, ngeteh plak, nostalgic lah set gambo hitam putih gini.

*Gambo untuk bukak pose ni memang sengaja letak banyak menggambarkan betapa excited giler dapat hang out ramai-ramai macam gini. serius bes AHAHAHAAA.

SEPTEMBER

Ini bulan pon bes. Raya hoi..hoi..yahoiii!! Raya tahun ni memang blast dan sakan. Cuti ari tu kan macam sempat lah, seminggu puasa, seminggu raya. Yang seminggu raya tu memang buat raya betul-betul lah. Siyes bes. The best part, 16Sept lah, jatuh raya ke bape entah. ngeh4. Pastu skulmet sorang dah pon mendirikan rumah tangga 14Sept tu. Among us, die ni kire yang pertama lah. Untuk reunion ni pon bes jugak, kat separuh jugak lah dari 1batch tu yang dapat join.

Kumpul dulu kat masjid terapung, tunggu yang lain-lain. Itu Cikgu Zatil dan Cikgu Berk

The groom, Jaa and his bride.

Ini rumet lame dulu, yg kami semua bekerjasama menjaga kredibiliti bilik sebagai penyimpan segala harta-benda yang illegal, orang lain turut berurusan sama, kire underground punye rencana dengan nyaman dan lancar dijalankan dan kami juga menurunkan ilmu-ilmu dan jawatan masing-masing dalam bilik kepada junior kami yang mana di zaman diorg bilik yg same jugak mendapat kecaman hebat oleh warden, sama macam zaman kitorg jugak. bagus..bagus! Ada lagi yang tertinggal seperti Lily, Syida dan arwah Edah.

Usai kenduri kawen, bbq plak kat umah Alem

Nah, hambik kasi panggang

Meet poknaq *from my previous post, dari lepas sekolah sampai skang lah loyar buruk tak penah kering yee. Kawan time senang, time susah cari pakwe dan makwe masing-masing. keh5. Kepada poknaq, glamer doh mung, masuk blog niii. hahahaa

Overall, inilah yang datang. Kebetulan yg oversea pon balik raya time ni, memang excited lah.

Those photos are taken from Hayat and Alem fb, so aku ambik je lah, bleh eh? huhuhuhuu

Dan yang lagi bes, OPEN HOUSE UMP, terakhir jugak aku attend, insyaAllah. Sume mende tahun 2010 ni apekejadah lah sume excited lah..AHAHAHHAHAAAA!

tengah siap ke bang?? hehehe


SELAMAT HARI RAYA SEMUA! JEMPUT MAKAN YEE KAT OPEN HOUSE SAYA NII HAA

ooohhh, nyah, makan aiskrim nyahh..auuuww~

Bergambar ramai-ramai dan tour dari gerai ke gerai..memang betul-betul raya lah hari tu...ok nak gelak lagi, AHAHAHAHAHHAAAA!

Credit to poknik utk gmbo-gmbo ni sume, diambil dari K09 K10 AND ITS KONCO(s) ltd Photos

OKTOBER : Presentation PD

NOVEMBER-DISEMBER : Dah habes aktiviti menarik. Sume balik ke kmpung halaman since thesis da siap. Duk rumah ni pon banyak berhujan syukur rumah tak banjir. Yang ralat nye tu lah no sunshine dan baju kepam dan humidity sgt tggi dan sejuk, dan bilik pon da tak bes aroma nya...aaaaahhh.

Padahal da tak larat nak upload-upload, jadinya, harapan aku untuk 2011, segalanya lebih baik, bagi aku gelak lagi besar-besar punye AHAHAHAHAHAHAAA!

Again, Happy Laugh-Out-Loud 2011, loaded and dangerous! HAHAHAHHAAA..hah gelak lagi.



gravatar

aihhh

yg g dusun maklimah kemaman xdk k?

gravatar

haah laahh..dusun tu, ak xinclude skali..rugi..yg korang dtg open house umah ak pon ak xinclude jugak...ooohh..2010 banyak sgt mndenye..AHAHAHHHAA

gravatar

Are you paying over $5 per pack of cigarettes? I buy my cigs over at Duty Free Depot and this saves me over 50%.