gravatar

kerana kecelaruan

[1.55pm]
Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua..

buah mangga dalam perahu,
mana boleh aku wat tak tahu..
hihi..:P

macam2 dah berlaku..di luar bilik,dirumah,dikelas,dikaki lima,di UMP,diblog,dimacam2 lagi la..aku bukan tak nak masuk campur,aku tahu,aku cume mendiamkan diri selama blog kamimana dilimpah ruahkan dengan komen2 bernas dari mereka2 yang memberi komen..huhu..kamimana cuba bersikap idealistik serta berniat mahu berkongsi..janganlah anda2 ini menerjah secara tidak mengenal mana yang patut disebut dan mana yang tidak patut..aku tidak berpihak pada sesiapa..komen2 anda bernas..terima kasih yang teramat..perihal peribadi,janganlah dicampur adukkan..tolong ye,peribadi adalah tetap peribadi..komen,hanya pada hal umum dan yang sepatutnya sahaja..tidak boleh menyentuh hal peribadi..diulang,TIDAK BOLEH MENYENTUH HAL PERIBADI..idea2 yang anda salurkan dalam blog ini harap tidak menimbulkan kekacauan di mana,anda DIWAJIBKAN menjaga tatasusila dari segi cara anda memberi komen,cara anda meluahkan ketidakpuasan hati,cara anda menyampaikan hujah2,serta cara anda menconteng blog ini..harap semua faham..

maafkan jika terkasar bahasa..wallahualam

[2.15pm]Sekian~

gravatar

kenapalah kwn awk ni anis..dah la wat kuar fakta salah...lepas tu..x nak mengaku salah..dah mmg trnyata slah..tapi mmg x nk mengalah..ayk nk kate org salah..mmg bawa masalah..

:)
anis jgn la trase erk..sy x kate kat awk pun,kat noya ngn coco pun bkn..walaupun dia kutuk sy...mmg la org mara kalo wat kuar fakta salah..lpas tu siap kutuk2 lagi,sape x marah..

:)

gravatar

udah2 le tu...buruk beno gaduhnye..
baru 2nd year je pun..
darah muda, semua orang cepat panas..masing2 ego

yang tersilap tu mintak maaf,

yang xsilap xyah mintak maaf,


kalo dh silap xnak mintak maaf xpe..
nanti dh tua teringat pasal benda ni mesti korang rase menyesal n rase 'eh apsal la boleh gaduh psl benda ni'

benda kecik je ni..mcm hal remeh temeh yg nc ckp tu =)

n gaduh ni dh la xmembina minda, mcm kita maen teka silang kata atau sudoku

nak gado2, baik masuk debat kan?
ade gak faedahnya..ump amat memerlukan anda..moh kite berdebat weyh~

gravatar

okkla en eees..
udah2 le tu..sy faham ape yang awk cuba sampaikan..masing2 ada cara masing2..kita kan berdarah muda,bak kata roticanaibanjir..uhu..

p/s:plz msg me privately,juz need to know who d real u,en eees..privately..tq

gravatar

.. em.. skrg kami lihat EEEs sgt meng"backup anis.. agak menarik 2.. ak xmarh pon.. tp.. xpela.. truskan..
hua3.. pe fakta y salah 2.. ak nk thu gak.. tak berape perasan la mne fact y xbtol 2..

p/s: mgu ni.. mgu y panas +"panas"

gravatar
This comment has been removed by the author.
gravatar

okes3..sudahh3..encik EEES pollux ke..zulkarnain ke...sesape je laa..aku tak tau ape lagi yg korg tak puas ati ngan ape yg kitorg tulis..good to critic but then suppose in much proper manner,let me make this things clear..blog ni tmpt utk kami or pem-belog yang len meluahkan pendapat..bercerita..pengalaman..
berdasarkan fakta atau tidak itu terpulang kpd penulis..tidak semua blog menulis psl isu yg fakta..rigid..belog ni umpama online-open-diary..paham aje la..benda yg ditulis dlm diari.dan blog ni boleh diumpamakan seperti kau tulis diari dan tinggal kat laluan pejalan kaki pastu sume org baca..kire dlm diari tu segala mak nenek luahan perasaan yg kau nk tulis mmg boleh ikut sedap tekak je laa..nk cakap psl apa dan siapa..mmg boleh je laa..it's up to the owner of the blog to write he/she wants to..benda2 yg ditulis tidak berdasarkan fakta atau sebaliknya itu berdasarkan hemah dan kreativiti penulis itu sendiri..mana yang tidak benar..tidak betul..time kaseh la kerana ada yang kritik..this is what we're looking for..a critic..mana yang tak suka..tak senang..maafkan kami..kami hanya manusia biasa yang diciptakan berbeza-beza dan mempunyai akal dan sudut pandangan berbeza dari kamu semua..kami menulis sekadar berkongsi..itu aje..bukan niat untuk menuang minyak petrol ke ke atas bara..dah3 aku malas nk menulis tulisan yg mengandung sentimen dendam kesumat daa..seperti yang aku tulis sebelum ni mana yang tak suka..tak senang..sila beredar..mahu kritik..gunakan perbendaharaan dan bait-bait yang bermutu lagi berhemah

(hopefully semua ni berakhir pas komen aku ni..sudah)


p/s-aku mengakui penulisan aku agak tajam..yang tak suka..aku nak buat macam mana..dah aku memang begini(titik)..n aku pon da tak nak idup untuk menyenangkan ati org aje

gravatar

suka ati la ko burung kakak tua...
komen ko tu mmg aku de rase bengang ckit..cume ak wat derk jer..kalo aku komen,mmg ko kene kaw2 la..sbb ni sntuh psl pribadi..conan2 nya,ak malas nk tmbah cakar kat maruah ko tu sbb dah byk calar kat maruah ko tu..kalo berparut kan,memang susah nk hilang la..nsib baek la anis x bgi ckp psal personal,kalo x,da lame aku bantai..

kpd cik noya,ak bgi 1 cth fakta yg x btul,puan maheran kate harga sewa kafe ump ni mahal..dia x ikut pkmbngn smasa yg sewa kafe da kurang 50%..kk1(1400 kpd 700)..kk2(600 kpd 300)..sbb nk kasi harga mknn turun..

cik noya..msti ko igt aku suka kat anis kan..takkk..aku x suke dia..aku cuma suka tgk dia...dia nmpak baek je kan..x pe kan..awk ngan koko ni sy x tahu la camner..sbb x penah nmpak pun..knl pun x...tapi brung kakak tua tu mmg KO la...
:)

gravatar

owh.. cm g 2 ye fakta nyer EEES.. xkesah lah...so, ko bengang sgt sal hal ni ke??... urm.. sal kafe 2, myb maheran cilap la , xkaji dulu, tp, jgn la trus terusan nk serang cmni..mcm ko bese dgr la kan, msuk tempat org 2, bt cre msuk tempat org, jgn bt cm tempat sendiri.. so, berhemah mse ckp.. jgn le mengate smpai membabitkan skolah mne dulu la, tdika mne la, result skola brape.. ko tak rse 2 melampau ke? ak pon, xla pandai sgt...mmg xbrape pandai la lau nk dibndingkan ngn member2 ak y len [anis,meran,coco].. ble ko ckp cm 2[myb kwan ko ckp kot].. ak cm agak terase la.. walaupon ko xtujukan sal 2 kpd ak.. so, pk la, lau nk post blog mesti ke seseorg 2 setiap semester 4.0?? mesti ke skola dulu dpt straight A jew?? meti cm 2 ke?.. korg pon sme gak, ckp tak pk dulu..

sal anis lak.. ak da thu, ko mmg kwan anis.. cme, myb ak xthu ko kwn anis y mne je.. lau ak thu pon ko y mne, ak pon tak le nk g sekeh kpale ko ke, sepak kaki ko ke..

so.. kesimpulan.. [mesti selalu ingt dlm ati, diri sendiri bukan lah y terbaek.. dan jgn suke suki je menambah parah luke seseorg..bt sakit ati org.. pk gne akal, bukan otak semate]

salah tak salah.. lu pk le sendili.. adios sa.. wallahualam..

gravatar

hm..w/pon xtau pucuk pangkal bnde alah nih..tp sbgai org yg xtau pape+bc komen2 kat blog korg nih..rs cam nk bg cmmnt plak..tompang lalu yek adek2 ku skalian..

sal clas tuh..rsnye xyah cmmt pjg2 kot sbb bnde dh lpas pon.tp bese aa tuh.nk puaskan ati sume org mmg susah.kalo nk kne tye opinion sumorg lg aa ssh..kalo camtuh nape paklah xtye opinion sumorg dlm msia nih seblom decide nk naekkn hga tol+hga mnyk+etc?kalo dh majoriti ok je nk wat clas pg,kite yg minoriti nih ikotkn aje aa..bkannye bmaksud kite nih xde hak utk bsuare,tp bnde2 kecik camnih..xyah aa keco2..yg penting..attend d class.abes cite.
(erkk..trpnjg plak...hehe)

mem..aada..noya..anis
dlu2 zman k.ina kat kuantan pon ade gak cite camnih..bc blog org..keco2.gado2.xpuas ati.cume bezanya kitorg tau sape yg against sape.

kite sbnrnye xleh nk elakkn bnde2 camnih..blog nih public.sape2 pon bole bc.bkan stakat satu ump leh bc..k.ina yg kat sini pon bc gak.n sape2 pon leh bg cmmnt.kalo xske dgn cmmnt tuh..delete jek.tu hak kite sbgi tn umah.xyah pdulikkn ape org nk kate.camne kite nk decorate umah kite pon..tuh HAK kite.kite yg nk dok dlm umah tuh.kalo kite suke umah sepah2 pon..org laen xleh ckp pape.laen aa kalo die nk tlg kmaskn umah kite kn? =)

kat sini aa wujudnye keburukan tech.byk aa kes2 yg mlibatkn tech nih kan..rsnye korg pon sdia mklum.

to eees..
sy xknal sape awk..n rsnye bdak2 tuh pon xknal sape awk.nasihat sy:

kalo awk dtg dgn cr yg baek..elok..rsnye xtimbol isu2 camnih.apa slhnye awk knalkn diri awk?be a gentleman.n rasenye awk pon laki kn?
agak pelik sbnrnye..nape awk interested sgt dgn blog nih?kalo awk xske..xyah aa bc.ini blog diorg...spt mna awk komen sesuke ati awk kat sini..diorg lagi aa berhak utk tulis pape yg diorg nk.xkesah aa cite sal mpp ke..hape ke..kalo diorg ade slh tulis..tulis bnde2 xbtol ke..bgtau aa d real situation.xplain to them.make them clear abt that.
kalo awk xpuas ati dgn cara diorg tulis blog nih..awk pon ptot kaji gak cr awk komen kat blog nih..
awk sptotnye tau..bdak2 nih stu geng..satu kne cubit..sume rs.kalo awk nk kate kt mem skalipon,make it general.address to all.nih blog diorg,bsame2.laen aa kalo nih blog mem sorg.camne lak leh ade 'sy x kate kat awk pun,kat noya ngn coco pun bkn..','p/s:anis sy x tuju komen ni kat awk ..komen ni kat maheran srg je..
kpd ahli2 laen..jgn la terasa..' kalo xpuas ati gak..msg mem in private.

bnde nih sme bpunca dr 'fakta salah' sal cafe tuh ke?adoii..lawak2

btw,awk nih ade ati dgn anis ke?=P

gravatar

suka ati kau la EEES

gravatar

hahaha, EEESketambola n the rest of the geng...

Aku agak plik sbnrnye nape amat hangat perdebatan korang neh. topik ape yg besh sgt smpai korang sanggup gadaikan maruah seorang lelaki yang kool?

aku quote blk ape yg ko gaduhkan eh---- "...harga sewa kafe ump ni mahal..dia x ikut pkmbngn smasa yg sewa kafe da kurang 50%..kk1(1400 kpd 700)..kk2(600 kpd 300)..sbb nk kasi harga mknn turun".

Haha, aku ingatkan pasal ape la sangat.. upenye xde kaitan pon ngn idop korang. lawak seyh. EEESketambola, aku nk tegur sket eh, moga ngan teguran aku nih leh ah menyedarkan ko sal arguments ko yang xberpekdah nih.

SEWA KAFE UMP bukan hak korang sbg student. tu sume terletak pade Pentadbiran, nak turun ke nak naek ke. korang nye tugas, blaja jek. stadi sal chemical, stadi sal wat kete laju2. bagi mak bpk ko senang ati ngn kejayaan ko nnt.

Satu lg, sbnrnye, ikot diorang la nk tulis ape pon. yang ko ralat sangat ni nape? Ko anak tokey kafe ke? Klo bukan, xpyh la nk serabut sangat ape yang diorang tulis kat sini. klo ko rase nak bace, bace je la. klo rase ko xske ngn ape yang ko bace, xyah la bace. bace ape yang ko ske je, bace sal ANIS! hahaha, ko kan minat die.

Kite xde hak nak kutuk2 diorang, nih blog diorang, umah diorang. Klo ko datang umah mak mentua ko, leh ke ko tros baring2 depan tv, kaki letak atas meja? sure xleh kan? camtu la jgk adat bertandang ke blog orang neh. so, behave la.

Wat geng2 KAMIMANA, keep up the good work. jgn sbb manusia2 cam diorang nih wat korang rase discourage nk tulis ape yang korang pk btol. Korang berHAK nak tulis ape pon.. klo sume korang nka tulis kne mintak izin orang, mati ah. So, wat bodo je ngn sume neh. xberbaloi korang layan. hua3!!! From Abg Chik BESH...

gravatar

hahaha, lawak jugak ape aku komen tadi bile bace blk... wakakaka!

gravatar

:D macam2 la korang neyh..

gravatar

eleh anis...tau la eeesketambola minat anis.. hua3! snok la tuuu~

gravatar

adohai abg chik..
xde mknenye nak sonok2..da timbul gosip baru plak daa..ape kes??

gravatar

anis mmg sentiase penuh dgn liku2 gosip.. hahaha

gravatar

oho..tidak2..kali ni siyes punye..xkan ade lagi gosip2 liar insyaAllah..:)

gravatar

hahaaa..bile bace blik..nk tergelak pun de...

cara bellegeina ckp tu cam cikgu aku plak..better jdi cikgu drpd amek kos org laki ni..lbih sesuai tuk awk..seyes..cuma..base la,kalo cikgu leter,kite kan bosan...

ash vox tu ak x thu la sape..ttiba je kene ngan dia..kah3x..pe la..ptutnya backup la ak..kite same2 laki..

plik kan gado cam ni...
kah..kah..kah..
okey lah..aku mengalah..malas r nk komen2 lgi..nnti coco ngan noya tu asyik attack aku je...bosan la...
mcm budak2 la plak gado2 cam ni..
x mature kan...kan..

kay la..lpas ni da x happening da kat blog ni sbb da x de da komen kontroversi lgi..kpd maheran..aku da penat la..aku kate kat ko..ko pun kate kat aku...kire seri jela..

anis..jgn risau..sy x suke kat awk pun..maka..x de lgi kontroversi..
kay la...bai...

gravatar

hihihi..

k.ina: en eees ckp die mmg ssuai jd cikgu..pe cte??ngeh3..org no komen..
:P

en eees: utk pengetahuan awk la kn..miss bellegiena ialah akak sy yg tercute n mr ash vox trang tang tang tu ialah abg sy yg bleh thn gak ensem..hahha..tu utk pngtahuan je laa..:) so phm2 la knape die lbh memilih utk m'backup kami..:)

ash vox aka abg chik trang tang tang: balik umah nnt bgtau le..anis blanje..jom2..hahha..k.ina jgn jeles,xleh ikut..hihihi

gravatar

waaa~tidaaaaaaaaaaaaaakkkkk!
adakah 2bln yg tlah blalu nih tlah mbuatkn aku cam ckgu?
mlm nih konpem xleh tido..dok pk nseb diri..hahaha~
dgr ye adek2 ku skalian..pengakuan xklusif nih..haha

en eees..sy mmg ckgu pon..bosan yek dgr ckgu bleter?kalo xcr pasal..xkan ckgu nk bg cramah free plak..zmn skrg air liur ckgu pn mahal tau

gravatar

haha..
kak ina, sabau2...
belajar untuk menerima nasib diri...
kak ina memang ada tokoh jadi cikgu pon...
mcm ma....
hehe...

gravatar

kak ina cikgu baek.. hahhaa.. ye ke??? urm

gravatar

How about me? xde sape cite sal Abg Chik ke? cite sal Kak Ina je...

Wahahaha~ EEESketambola nak jdk cikgu? lawak seyh...Xyh la. kang havoc skolah. hmm, wat EEESketambola, mmg aku backup laki, Ko je yg xsedar. Org laki ptot kool beb, xleh hangin sbb ape org pompan ckp.

Klo ko KOOL, aku backup la ko. Klo setakat hangin sbb harga sewa cafe mkin mhl/murah, watpe aku nk backup? same je cam aku backup ko klo ko cube rampas lolipop budak kcik, xde maknenye...hahahaha

Eh, jgn ah blah gitu je EEESketambola, seblom tu, kne ah ko mintak mahap ngn diorg neh, ngn Anis, Coco, Noya, Maheran... x gentle ah blah pon still nk claim seri, nih bkn game bola dik oi~

Klo pe yg diorg ckp tu salah pon, ko tetap kne mintak mahap gak. Sbb malu la, sebagai laki gado sbb hal cmni. lgpon, laki yg gentle ialah laki yg leh akui kesilapan die bile die wat salah or bile die xwat salah. tol x?

So, baek ko mintak mahap ngn diorg, lagi2 ngn Maheran. Sian die ko wat die gitu. Sensitif la sket EEESketambola. Pompan nih fragile, lua je nmpak cam sturdy, dlm ati xsape tau.

So, mintak la mahap ngn diorg. lgpon, ko xrugi pape pon, untung ade ah. Saham ko gak yang naek pasni, tol x?

Aku bukan ape, sbb aku nmpak mende nih pointless. So, utk selamatkan maruah ko ngn maruah laki atas dunia nh, terpakse ah aku msk campor.

Wat Anis, Noya, Coco and Maheran...
Kerap2 ah kua dr UMP tu eh. jgn asek terperap kat situ, wat sakit pale je. Gi ah lepak TC nun, bia kne angin.. ilangkan stress. Klo terperap kat UMP je mmg ah stress tu build up.

Anis, minggu depan kot abg Chik blk. Abg Chik pon tgh tensi nh, stress dah mule build up ah. nk kne tgk kg gak. wahahhaha~ rindu kat lembu kambing, gajah,cipan, tenuk, tapir dan rimau kat pahang.

Nak blanje abg chik ke? huiyooo, besh nye. nnt abgchik g sne klo abg Chik blk eh. kem salam kat Ada Band, Ungu dan Peterpan. Ucapan ini juga ditujukan khas buat seme awek2 cun di UMP dgn ucapan, "saye ensem n saye besh."

Selamat menyambut hari raye Aidil Deepavali~~~~~~